Militarii americani au ajuns și în Bulgaria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trupe americane au fost desfășurate miercuri în Bulgaria și vehicule blindate și armament greu urmează să ajungă până la sfârșitul săptămânii în țară în cadrul misiunii NATO ce vizează consolidarea capacității de apărare a Europei de est, a anunțat Ministerul bulgar al Apărării.

Militarii americani au ajuns la baza de antrenamente Novo Selo, situată la aproximativ 70 de kilometri de localitatea portuară Burgas.

Această operaţiune reprezintă cea mai mare desfăşurare de trupe din regiune de la sfârşitul Războiului Rece.

Ordonată iniţial de Barack Obama, sosirea trupelor acceptată de Donald Trump îi linişteşte pe aliaţii îngrijoraţi de învestirea în funcţie a republicanului care a descris, la un moment dat NATO drept „depăşit” şi care a pledat pentru o apropiere de Rusia.

Ministerul Apărării din Bulgaria a anunţat că 120 de soldaţi americani sunt găzduiţi la baza militară Novo Selo.

”Vom creşte numărul exerciţiilor şi antrenamentelor comune la baza Novo Selo. Trupele americane vor fi schimbate pentru aceste exerciţii”, se arată într-un comunicat al ministerului Apărării de la Sofia.

Desfășurarea de trupe americane pe flancul estic al NATO include peste 80 de tancuri de luptă și sute de vehicule blindate. Unitatea militară va fi desfășurată prin rotație în mai multe țări, inclusiv în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...