Recomandări #diez: 15 evenimente la care poți ajunge în această zi de joi, 16 februarie

The woman on winter walk with a dog

Pentru a petrece ziua de joi într-un mod util și plăcut, echipa #diez îți recomandă o listă de evenimente care să te informeze dar și să te distreze în această zi.

#1. Эксклюзивный обучающий Курс Юлии Ворон- „photoshoot ”

1

Iulia Voron vine la Chișinău cu un curs exclusiv „Photoshoot”. Un curs creativ la care participanții vor învăța cum să luceze cu diferite texturi și culori, veți retușa șase fotografii pentru portofoliu. În cadrul training-ului veți posibilitatea să lucrați cu modele profesioniste și cu un fotograf din Kiev. Alte detalii găsiți pe pagina evenimentului.

 

#2. Câinii cu colaci în coadă

2

Joi puteți merge și la spectacolul „Câinii cu colaci în coadă” la teatrul Luceafărul în regia lui Leonid Cebotari. Durata spectacolului este de 45 de minute, iar costul unui bilet este de 40 de lei. Alte informații relevante găsiți pe pagina evenimentului.

 

#3. Dialoguri Chișinăuiene – Practica bate gramatica!

3

Participanții la atelier vor veni cu o prezentare prin care vor relata bune practici din experiența profesională. Titlul prezentării este „Împreună spre un învățământ de calitate!”. Moderatoarele evenimentului sunt Lucia Argint și Ecaterina Moga. Alte detalii găsiți aici.

 

#4. Ce? Unde? Când? „Spiru Haret”

4

Cu ocazia celei de a 166-a aniversare a lui Spiru Haret, Senatul Elevilor liceului Spiru Haret organizează o competiție intelectuală de Ce? Unde? Când?. Sunt așteptați să participe elevii claselor 9-12 cu echipe de 4-6 persoane. Ate informații pe pagina evenimentului.

 

#5. Seminar gratuit – cum să obții o bursă în străinătate

5

Pentru că suntem în perioadă oportună în care poți participa la concursurile pentru burse de studii în străinătate (anii de studii 2017-2018; 2018-2019) și bănuim că vrei să știi CÂND, UNDE, și CUM ai putea obține o bursă, acest eveniment este tocmai oportun. Un seminar gratuit de informare despre studiile peste hotare și programele de schimb pentru studenți și elevi. Alte informații despre eveniment găsiți pe diez.md.

 

#6. La Datorie

6

„La Datorie” este un proiect de arta contemporană ce își propune să dea o formă foarte concretă unui eveniment pe cât de grav pentru economia Republicii Moldova, pe atât de abstract în minţile noastre. Faptul împlinit și repercusiunile dispariţiei din sistemul bancar din Republica Moldova a un miliard de dolari a format subiectul proiectului „La Datorie”. Instalația va fi expusă la Biblioteca Națională B.P.Hașdeu. Alte informații găsiți pe diez.md.

 

#7. Concert Ansamblul Plăieșii „La casa cu oameni buni”

7

Concert Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii cu lansare de CD „La casa cu oameni buni” 16 februarie 2017 în incinta Filarmonicii naționale „Serghei Lunchevici”. Informații suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#8. Meet Vidar Andersen, Entrepreneur and Startup Founder

8

Startup Grind Chișinău și Dreamups Campus organizează cel de-al optulea eveniment de networking la care sunt invitați toți tinerii interesați de antreprenoriat, startupuri, investiții, inovații și transformări digitale. Invitatul fireside chatului din februarie este antreprenorul Vidar Andersen, considerat una dintre cele mai importante persoane de pe scena startupurilor din Germania. Mai multe detalii pe diez.md.

 

#9. O seară de folk și poezie cu Paul Arva

9

La Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc o seară de folk și poezie cu Paul Arva (Iași) și lansarea volumelor de poezie Mina de gânduri vol I și II. Alături de Paul Arva vor participa și interpreții autohtoni: Vali Boghean, Viorel Burlacu, Nicolae Jelescu și Ion Rață. În ziua lansării va avea loc o sesiune de autografe, iar cartea va avea un preț promoțional. Alte detalii veți găsi pe diez.md.

 

#10. SubKULTprosvet. Vieți Precare I Precarious Lives

10

Va fi proiectat filmul Vieți Precare (2008), un film de Joanne Richardson. Filmul combină imagini de arhivă înfățișînd munca femeilor în secolul trecut cu zece portrete de românce care muncesc din zilele noastre. Filmul polemizează cu discursul dominant despre precaritate și indiferența acestuia la diferențele de gen și disparitățile economice între țările din lumea întaia și a treia a Europei. Intrarea este liberă, filmul este în română, dar va avea subtitrare în engleză. Alte informații găsiți pe pagina evenimentului.

 

#11. Recital de Orgă cu Anna Strezeva

11

În cadrul concertului Anna Strezeva va prezenta creații de Bach și propriile aranjamente pentru orgă solo ale creațiilor de popularitate semnate de Albinoni, Șcedrin, Rimski-Korsakov, Ceaikovski și Musorgski. Concertul se va începe la ora 19:30 la Catedrala Romano-Catolică „Providența Divină”. Alte informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#12. Thursday jazz

12

O seară muzicală cu KISHINAU BAND care se va începe la ora 20:00. Alte informații găsiți pe pagina evenimentului.

 

#13. Little Friday║This is not a Joy Party

13

Not a Joi party by Vlad Moldovan. La care organizatorii vă invită să intrați liberi fără de griji. Va fi o seară cu muzică intensă, așa că veniți cu inima deschisă. Detalii suplimentare găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

#14. Filmul Resident Evil: Capitolul Final 3D

Este ultimul capitol al celei mai de succes francize de film inspirată după un joc video – a adunat peste un miliard de dolari până în prezent – bazat pe super-populara serie de jocuri video a celor de la Capcom.

Acţiunea se petrece imediat după avenimentele din Resident Evil: Răsplata. Alice (Milla Jovovich) este unica supravieţuitoare a ceea ce trebuia să fie ultima bătălie a umanităţii împotriva celor reîntorşi din morţi. Acum, ea trebuie să se întoarcă acolo unde a început coşmarul – Stupul din Raccoon City, locul unde Corporaţia Umbrella îşi strânge forţele pentru lovitura de graţie împotriva supravieţuitorilor apocalipsei. Filmul va fi rulat la cinematograful Patria, orarul îl găsiți aici.

#15. Avertizare 3 în 2D

Al treilea film al celei mai celebre francize de origine japoneză prezintă evenimentele petrecute înainte de The Ring 2. Cu treizeci de ani înainte de apariția casetei ucigașe, Samara Morgan este adoptată după ce mama ei naturală a înnebunit. Maltratată de părinții adoptivi, Samara este închisă într-un puț, ceea ce dă naștere celebrului blestem. Ca multe alte filme de groază japoneze, și acesta se bazează pe imaginea neliniștitoare a unei fetițe cu păr lung și negru, care-i acoperă fața. Filmul va fi rulat la cinematograful Patria, orarul îl găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente