(DOC) „Loteria Moldovei” trece în subordinea Ministerului Economiei; Nu va fi privatizată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Loteria Naţională a Moldovei” trece din subordinea Ministerului Finanţelor către Agenţia Proprietății Publice (APP), care își desfășoară activitatea în subordinea Ministerului Economiei. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.

Astfel, potrivit proiectului, din contul Ministerului Finanţelor se transmit în contul Agenţiei Proprietății Publice, cu titlu gratuit, 2500 de acţiuni (100%) ordinare nominative ale Societăţii pe Acţiuni „Loteria Naţională a Moldovei”.

Autorul proiectului argumentează necesitatea trecerii Loterii Moldovei în subordinea Ministerului Economiei prin faptul că APP „este unicul organ abilitat cu funcția de administrare și deetatizare a proprietății publice a statului”.

„Una din competențele organului abilitat este exercitarea funcțiilor de deținător de acțiuni în societățile comerciale cu capital integral sau parțial de stat. Reieșind din aceasta, APP urmează să exercite funcția de deținător de acțiuni în SA Loteria Națională a Moldovei”, se arată în nota informativă a proiectului.

SA „Loteria Națională a Moldovei” a fost creată prin hotărârea Guvernului în 2011. Capitalul social în mărime de 250 mii lei este divizat în 2500 acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală de 100 de lei fiecare. La moment, unicul acționar al societății este Ministerul Finanțelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...