Şalaru: „Acţiunile lui Dodon intră deja sub incidenţa Codului Penal ce vizează înalta trădare de patrie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acţiunile preşedintelui Igor Dodon intră sub incidenţa Codului Penal, la articolul care vizează înalta trădare de patrie. De această părere este fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, care nu a rămas impresionat de vizita şefului statului de la Moscova şi Bruxelles.

Şalaru transmite că, în cadrul vizitei efectuate la Bruxelles, europenii au putut observa cum Rusia încearcă să-şi atingă scopurile folosindu-l pe Igor Dodon.

„Din vizita lui Dodon s-a putut observa că principala sa sarcină, dată de Moscova, este compromiterea relaţiilor externe ale Republicii Moldova, decredibilizarea ei şi folosirea Republicii Moldova pentru a arăta ţărilor din spaţiul CSI că Politica Europeană de Vecinătate este un eşec. Întâlnirea lui Dodon, cu ambasadorii CSI, în cadrul căreia le-a prezentat „aventurile” sale la Bruxelles, este o dovadă în acest sens. (…) Consider că acţiunile lui Igor Dodon intră deja sub incidenţa Codului Penal, la articolul care vizează înalta tradăre de patrie”, se arată într-un mesaj al fostului ministru al Apărării.

„La Bruxelles, Dodon a anunţat că va denunţa Acordul de Asociere cu UE dacă PSRM va câştiga alegerile parlamentare din 2018. La momentul actual, Acordul de Asociere este singurul tratat ce reglementează relaţiile Republicii Moldova cu UE. Anularea acestuia va paraliza tot comerţul Republicii Moldova cu UE, iar prejudiciile vor fi uriaşe, atât cele economice, precum şi cele politice”, se arată în mesajul lui Şalaru.

Ex-ministrul Apărării a remarcat faptul că deschiderea Biroului NATO la Chişinău, cu care şeful statului este categoric împotrivă, nu reprezintă un pericol, însă situaţia ar putea deveni tensionată odată ce biroul deschis va fi închis după alegerile parlamentare din 2018.

„În cadrul aceleiaşi vizite, Dodon a anunţat că dacă se va deschide Oficiul de Legatură NATO la Chişinău, îl va desfiinţa peste un an. Oficiul NATO de la Chişinau va avea statut de misiune diplomaticaă, iar închiderea unei astfel de misiune este ca şi cum ai cere închiderea unei ambasade – este un act de ostilitate, aproape o declaraţie de război”, spune Şalaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...