Judoul ar putea fi introdus ca o disciplină alternativă a lecțiilor de Educație Fizică

judo
Foto: youtube

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a efectuat o vizită oficială în Paris, unde a semnat un acord de colaborare tripartit între Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Internaționala de Judo și Fedearția de Judo al Republicii Moldova.

Acordul de colaborare prevede principiile de activitate între aceste trei părți și angajamentul de susținere reciproca. Acordul deasemenea presupune un set de activități comune, iar acțiunea de bază fiind introducerea în curicula școlară a Judo-ului ca alternativă a lecțiilor de educație fizică. Acest program este susținut și de Ministerul Educației care a salutat inițiativa și a semnat un act de colaborare în acest sens.

Programul va porni ca un proiect pilot, inițial implementat în 10 școli și licee din Republică. Federația Internațională de Judo vine cu un suport semnificativ, asigurînd fiecarei școli Tatami și un complet de 100 de kimano. Președintele IJF, Marius Vizer, a subliniat importanța acestui program nu doar pentru sportul din Republica Moldova dar și pentru întreaga societate. Datorită principiilor și valorilor pe care le promovează Judo-ul vom putea constitui o societate puternica. Tot aici Marius Vizer a subliniat că acest program înregistrează succese în întreaga lume, campioni fiind Ungaria care timp de 2 ani a implementat acest program în mai mult de 200 de școli.

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, a menționat importanța în stabilirea unor asemenea relații de colaborare și a mulțumit FIJ pentru suportul acordat. Tot aici Ministrul a punctat cîteva din intențiile Ministerului atît pentru promovarea sportului în general cît și a Judo-ului în particular.

Marius Vizer a salutat aceste intenții și a subliniat faptul că Republica Moldova are o generație bună de juniori și cadeți și ca FIJ este gata să ajute Moldova cu diverse cantonamente pentru ei iar ulterior să ofere Republicii Moldova posibilitatea de a organiza Campionatul Mondial la Judo la juniori. În final, Președintele FIJ a invitat Ministrul Tineretului și Sportului în Budapesta într-o vizită oficială pentru a vedea și a prelua din experiența Ungariei în implementarea programului cu Judo în școli.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente