(video) Revoluţionar! Din vara acestui an în Dubai va funcţiona primul taximetru zburător cu autopilot

În luna iulie a acestui an, în Dubai, va începe să funcţioneze primul “taximetru” care poate zbura. Acesta este dotat cu autopilot şi nu are nevoie de vreun şofer pentru a transporta pasagerii.

Anunţul a fost făcut la World Government Summit de către directorul departamentului control al drumurilor şi transportului din emiratul Dubai Mattar al-Tayer, scrie Associated Press.

Taximetrul nu este o maşină, ci mai degrabă o dronă de dimensiuni mari, dezvoltată de firma chineză EHang. Aparatul de zbor cântăreşte doar 250 de kilograme şi este capabil să transporte până la 100 de kilograme.

Acesta este pus în mişcare de opt motoare electrice (câte unul la fiecare morişcă) care sunt alimentate de la un set de acumulatori cu o capacitate de 14.4 kWh.

Vezi şi: (foto/video) Prima maşină zburătoare de serie poate fi deja comandată

Energia stocată în acumulatori este destulă pentru a putea parcurge până la 50 de kilometri sau 23 de minute de zbor. Viteza medie pe care o poate dezvolta este de 100 km/h, iar cea maximă ajunge până la 160 km/h. Pentru reîncărcare va avea nevoie de 2-4 ore.

În habitaclul aparatului este instalat un ecran tactil cu ajutorul căruia poate fi selectată destinaţia fixă. Taximetrul va putea zbura doar pe itinerare stabilite din timp şi buna funcţionare a acestuia va fi monitorizată printr-un centru de control creat special.

Vezi şi: (video) Revoluţie în transport. Până în 2030 își doresc o sumedenie de mașini autopilotate

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/