Sondaj Levada: 46% din ruși îl simpatizează pe Iosif Stalin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul rușilor care-l simpatizează pe fostul dictator sovietic Iosif Stalin a atins un maxim istoric în ultimii 16 ani. Potrivit unui sondaj recent al centrului Levada, 46% din cei chestionați și-au exprimat „admirația”, „respectul” și „simpatia” față de Stalin. În martie 2006, numărul acestora era de 37%, transmite RBK.

Totodată, rușii au început să aibă opinii mai bune despre fostul lider sovietic Leonid Brejnev și actualul președinte ale Rusiei, Vladimir Putin. Numărul celor care-l privesc cu simpatie pe Brejnev a crescut, în 11 ani, de la 39 la 47 la sută, iar numărul celor care-l simpatizează pe președintele Putin a crescut de la 76 la 83 la sută, conform Europa Libera.

Potrivit rezultatelor sondajului, cei mai urâți lideri printre ruși sunt Mihail Gorbaciov, Boris Elțin și Nikita Hrușciov.

În ajun, centrul Levada a relatat că aproape o treime din cetățenii ruși consideră că viața în Rusia, în perioada președinției lui Putin, a devenit mai bună decât ultimii 100 de ani. Alți aproape 30% cred că „perioada ideală” a istoriei recente a Rusiei a fost epoca lui Leonid Brejnev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...