Peste 150 de moldoveni din 16 țări se întâlnesc la Veneția la Offline-ul Adoptă un Vot

Organizatorii Offline-ului comunității Adoptă un Vot anunță că la evenimentul care se va desfășura pe 18-19 martie la Veneția și-au confirmat prezența 150 de moldoveni din 16 țări.

La cererea mai multor persoane, anunță organizatorii, perioada de înregistrare a fost extinsă până duminică, 20 februarie.

Participanții la întrunire vor discuta problemele existente și vor veni cu soluții și proiecte în cadrul a patru grupuri de lucru: Organizarea alegerilor în țară și peste hotare, Oportunități de realizare a proiectelor sociale, de caritate și educaționale în Republica Moldova, Consolidarea eforturilor pentru soluționarea problemelor economico-juridice în diasporă, Mass-media și accesul la informație.

“De la acest eveniment mă aștept la fapte concrete, care să înceapă chiar pe data de 18 martie în toate domeniile. Pentru a reuși orice proiect este nevoie de colaborare atât a diasporei, cât și a cetățenilor din țară. Ea este deja, dar la această întâlnire trebuie să ne unim forțele și să aducem schimbări pozitive în țara noastră”, menționează Ludmila Furtună din Italia, membră a echipei de organizare.

Evenimentul este organizat de o echipă de aproximativ 30 de persoane din mai multe țări. La Offline vor participa, de asemenea, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști din Republica Moldova.

Comunitatea Adoptă un Vot s-a născut în preajma alegerilor prezidențiale ca o necesitate de mobilizare a cetățenilor moldoveni de peste hotare la vot. Grupul a fost punctul de pornire pentru Dosarul Diasporei, dar și pentru alte proiecte sociale și de caritate. În prezent comunitatea numără aproape 98 de mii de membri.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.