(video) Reţelele de socializare, folosite de proxeneți. Două tinere au fost reținute pe Aeroportul din Chișinău

12-700×352

Forțele de ordine au contracarat acțiunile criminale a două tinere cu vârstele de 21 şi respectiv 22 ani, originare din raioanele Străşeni şi Rezina, fiind reţinute în izolatorul de detenție preventivă pe un termen de 72 de ore şi bănuite de traficul de fiinţe umane.

Conform informațiilor acumulate în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii, bănuitele aveau rolul bine determinat de a identifica potenţialele victime prin intermediul rețelelor de socializare şi de a le determina să se prostitueze în cluburile de noapte din Cipru Turcesc. Acestea aveau grijă ca persoana racolată să procure bilet de călătorie, să-i perfecteze actele necesare şi s-o însoţească până la aeroport.

Respectiv poliţiştii au descins acţiuni speciale de investigaţii şi au reţinut la Aeroportul Chişinău una dintre bănuite, însoţind o victimă, pentru a pleca în Cipru Turcesc cu scopul de a se prostitua. Ambele persoane au fost stopate şi însoţite la Inspectorat pentru audieri. Ulterior fiind localizată şi reţinută a două bănuită, care s-a dovedit a fi organizatoarea acţiunilor criminale, originară din raionul Rezina.

În acest context poliţiştii desfăşoară acţiuni de investigaţii suplimentare, pentru a identifica complicii bănuitelor, precum şi alte victime recrutate.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitele riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente