Vladimir Putin dispune simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru locuitorii Transnistriei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat indicaţii Consiliului Federaţiei să examineze posibilitatea simplificării procedurii de acordare a cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunea transnistreană.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Comitetului pentru relaţii externe al Consiliului Federaţiei, Constantin Kasoceov, la o întrevedere cu responsabili din administraţia transnistreană, transmite IPN.

Senatorul rus a precizat că se lucrează asupra acestei chestiuni şi şi-a exprimat încrederea că în curând se va înainta pe acest subiect. La rândul lor, liderii transnistreni au spus că, în pofida propunerilor UE de dezvoltare economică a regiunii, în special din partea Germaniei, vectorul dezvoltării Transnistriei va rămâne îndreptat pentru totdeauna spre Federaţia Rusă.

La întrevedere s-a menţionat că în Transnistria locuiesc 213 mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, totalul populaţiei regiunii depăşind jumătate de milion de oameni. De asemenea, preşedintele aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, Alexandr Şerba, a menţionat că „Tranistria este parte a lumii ruse”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...