Hipercarul produs de Aston Martin şi Red Bull va avea un motor unic

Hipercarul numit AM-RB 001, făcut în comun de compania Aston Martin şi Red Bull, va fi dotat cu un motor unic pe care îl vor produce britanicii de la Cosworth.

O informaţie puţin mai detaliată în acest sens a fost făcută publică pentru prima dată.

Modelul de serie va fi propulsat de un agregat V12 natural aspirat, care va avea un volum de 6.5 litri şi va fi cuplat la o cutie Ricardo cu şapte trepte. Puterea produsă nu a fost dezvăluită, însă mai multe surse au afirmat că va atinge 1.000 de cai.

Cu o astfel de “inimă”, maşina ar putea face sprintul 0-320 km/h în 10 secunde, iar oprirea totală de la această viteză s-ar putea face în cinci secunde.

Caroseria monococă din fibră de carbon va fi produsă de compania Multimatic, specializată doar în domeniul construcţiilor din materiale compozite.

În acelaşi timp, firma croată Rimac va răspunde în acest proiect de furnizarea unui set special de acumulatori, care vor funcţiona exact ca şi sistemul KERS folosit în Formula 1.

La rândul  său, Red Bull va construi şasiul din carbon al acestei maşini.

Britanicii de la Wipac se vor ocupa de construcţia blocurilor optice cu LED-uri, Alcon şi Surface Transforms vor pregăti mecanismele de frânare, iar tot sistemul electronic şi alte sisteme de siguranţă le vor face nemţii de la Bosch.

Amintim că primele exemplare AM-RB 001 vor ajunge la proprietari abia în 2019.

Vezi mai multe detalii: Tirajul hipercarului dezvoltat de Aston Martin şi Red Bull a fost vândut cu trei ani înainte de lansare

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/