Ministru german: Aderarea României la UE nu a fost o greşeală. Protestatarii curajoşi apără acum valorile europene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Michael Roth, ministrul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german de Externe, a susţinut că aderarea României la UE nu a fost o greşeală şi i-a lăudat pe protestatarii curajoşi din toată ţara, care luptă pentru valorile europene.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Welt, Michael Roth a vorbit despre situaţia din România în contextul european.

Întrebat ce poate face UE în privinţa unor ţări precum România, Polonia şi Ungaria, unde guvernele devin din ce în ce mai puternice, Roth a spus că „în UE cooperăm pe bază de încredere”.

„Să nu uităm că Polonia, Ungaria şi România înseamnă mai mult decât guvernele lor, sunt naţiuni vii care ies în stradă pentru convingerile lor. Cetăţenii implicaţi din aceste ţări mă impresionează enorm, trăiesc după valorile europene şi au nevoie de solidaritate”, a precizat ministrul german.

Jurnalistul de la Welt a adus în discuţie faptul că, în cei zece ani de la aderare, România a făcut progrese în lupta împotriva corupţiei, însă tot nu îndeplineşte toate exigentele.

„Acum, guvernul chiar a încercat să reducă pedeapsa pentru corupţie printr-o ordonanţă. A fost aderarea ţării la UE prematura în 2007?”, a întrebat jurnalistul german.

„Aderarea României nu a fost o greşeală. Este îmbucurător că mulţi români cer acum guvernului să lupte cu hotărâre împotriva corupţiei. Aceşti protestatari curajoşi apără valorile europene: democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei”, a explicat Michael Roth.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...