Linkuri accesibilitate

Casa Albă de la Washington a explicat demisia consilierului Michael Flynn prin „pierderea încrederii”


Michael Flynn
Michael Flynn

Casa Albă de la Washington a anunțat că președintele Donald Trump i-a cerut consilierului său pentru securitate națională Michael Flynn să demisioneze din cauza „erodării nivelului de încredere”, în legătură cu discuțiile sale telefonice cu ambasadorul rus în Statele Unite, și nu din cauza că această situație ar reprezenta „o problemă juridică”.

Comentariul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, din 14 februarie, vine la mai puțin de 24 de ore după ce Flynn a demisionat, urmare a acuzațiilor că ar fi indus în eroare oficiali ai administrației lui Trump despre discuția sa telefonică din decembrie cu ambasadorul rus Serghei Kislyak.

Demisia i-a făcut pe legislatori democrați și republicani să ceară investigarea posibilelor relații dintre guvernul Rusiei și consilierii președintelui american.

Donald Trump a denunțat în 14 februarie scurgerile de informații care au precedat demisia lui Flynn.

În momentul discuțiilor telefonice dintre Flynn și Kislyak, care au fost interceptate de serviciile secrete americane, președintele de atunci Barack Obama pregătea noi sancțiuni împotriva Moscovei ca răspuns la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Inițial, Flynn i-a spus vicepreședintelui Mike Pence că el n-a discutat despre sancțiuni cu Kislyak, dar apoi, în scrisoarea de demisie, a mărturisit că i-a oferit „informații incomplete” despre convorbirile telefonice.

Spicer a declarat, la briefingul de marți, că Trump și Casa Albă a examinat situația lui Flynn timp de câteva săptămâni și că solicitarea președintelui privind demisia sa în cele din urmă nu a fost cauzată de „o problemă juridică, ci de una de încredere”.

Casa Albă a anunțat că l-a numit consilier de securitate națională interimar pe Joseph Keith Kellogg.

XS
SM
MD
LG