Igor Dodon: Regret că nu am timp pentru familie şi nu mi-e frică de impeachment

Preşedintele Igor Dodon declară că nu se teme de un eventual impeachment din partea Parlamentului şi că are un singur regret: că de când a preluat mandatul de preşedinte are puţin timp pentru familie.

Astfel, Igor Dodon a menţionat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că este gatamăcar mâine” de impeachment, dar dacă totuşi va fi chemat „pe covor roşu” la Parlament, acesta va fi „ultimul cartonaş roşu pentru cei de la guvernare”.

„Pentru că orice referendum de demitere a preşedintelui, eu sunt ferm convins, guvernarea îl va pierde. Dacă doresc, haideţi! Dar eu categoric nu voi face jocul celor care acum sunt la guvernare”, a menţionat preşedintele.

Acesta s-a detaşat clar de politica promovată de coaliţia de guvernare, dar a ţinut să precizeze că „indiferent de numele premierului sau al spicherului” instituţia prezidenţială trebuie să poarte discuţii asupra diferitor probleme cu instituţia guvernamentală şi parlamentară.

„Le-am spus foarte clar şi lui Candu, şi lui Filip: „Ar fi bine să avem o discuţie trilaterală despre ceea ce se întâmplă. Eu vreau să vin cu argumente. Poate şi vouă vă este convenabil? Haideţi să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Nu vedeţi ce se întâmplă? Haideţi să vedem ce facem cu legea miliardului. Haideţi să vedem cu alte lucruri””, a relatat Igor Dodon.

Igor Dodon a precizat că în opinia sa cele trei instituţii trebuie să aibă o poziţie comună în special în ceea ce priveşte problema  transnistreană.

„Aici nu poate preşedintele să spună una, guvernul să spună alta. Haideţi să vedem o soluţie. Bine, nu suntem gata pentru soluţie politică, nici cei din stânga Nistrului. Dar haideţi, cel puţin, cu rezolvarea problemelor oamenilor, trebuie să avem o poziţie comună acum şi trebuie să avem discuţii. Şi eu sper că aceste discuţii vor avea loc”, a adăugat el.

Igor Dodon a mai precizat că nu discută cu Vlad Plahotniuc şi că acesta nu îl interesează.

Întrebat în alt context dacă are regrete sau reproşuri de când a preluat mandatul de preşedinte, Igor Dodon a spus că are „un regret:foarte puţin timp acordă familiei”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.