Transferul lui Maradona, peste cel al lui Cristiano Ronaldo: „Am plătit dublu pentru el în 1984″

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Diego Maradona a costat-o pe Napoli dublu decât a plătit Real Madrid pentru Cristiano Ronaldo, raportat la sumele plătite în anii ’80. O spune fostul preşedinte al italienilor din era Maradona, Corrado Ferlaino.

În 1984, Napoli l-a cumpărat pe fostul mare fotbalist argentinian, de la Barcelona, pentru o sumă-record pentru fotbalul mondial al acelor ani, cinci milioane de lire sterline.

„El Pibe de Oro” este şi în prezent cel mai important fotbalist din istoria grupării din sudul Italiei, căreia i-a adus singurele două titluri din istorie, dar şi Cupa Italiei, Cupa UEFA şi Supercupa Italiei.

Maradona a contribuit din plin şi la titlul mondial cucerit de Argentina în 1986.

„Ne-a costat dublu decât ar costa astăzi Cristiano. Mulţi intelectuali m-au criticat, au spus că Napoli e un oraş sărac şi ar fi fost imoral să plătească acea sumă de transfer. Au fost însă banii mei şi am vrut să îi cheltui astfel”, a povestit Ferlaino.

Cristiano Ronaldo se află la Real Madrid din 2009, atunci când a fost cumpărat de la Manchester United pentru 94 de milioane de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un transfer până în 2013.

Patru „Baloane de Aur” a cucerit în carieră fotbalistul portughez, unul mai puţin decât rivalul Lionel Messi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...