Experţii de la Rospotrebnadzor au ajuns în Moldova; Vor inspecta producţia vitivinicolă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegație a Serviciului Sanitar rus „Rospotrebnadzor” a sosit în Republica Moldova pentru inspecta liniile de producere a câtorva întreprinderi şi a se informa cu privire la acțiunile întreprinse de organele competente în legătură cu asigurarea calităţii şi siguranței producției vitivinicole.

Experţii ruşi urmează să anunțe în ce măsură produsele moldoveneşti corespund normelor şi standardelor de calitate ale Federaţiei Ruse, conform unui comunicat remis de organul rus.

Echipa de experţi va vizita mai multe întreprinderi care deja își exportă producția alcoolică pe piaţa rusă sau intenționează acest lucru pe viitor.

La finalul vizitei, se va anunța dacă există posibilitatea majorării volumului producției alcoolice moldovenești exportate pe piaţa rusă.

Totuși, rușii nu vor ridica complet embargoul, atâta timp cât Acordul de Asociat semnat cu Uniunea Europeană rămâne în vigoare, anunţa anterior directorul Rospotrebnadzor Anna Popova.

Începând cu 10 septembrie 2013, Rusia a interzis complet importul de vinuri din Republica Moldova, inclusiv din Transnistria și Găgăuzia, pe motiv că nu respectă cerinţele de calitate.

Ulterior, Federația Rusă a reluat importul vinurilor din Găgăuzia și Transnistria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...