Veste bombă! Brandul Opel ar putea trece sub controlul grupului PSA Peugeot Citroen

Grupul PSA Peugeot Citroen şi concernul american General Motors duc în prezent tratative pentru ca brandul Opel să fuzioneze cu alianţa celor două mărci franceze, scrie agenţia Reuters.

FOTO: thetruthaboutcars.com

Sursa de informaţii a agenţiei este din cadrul grupului PSA Peugeot Citroen şi aceasta a confirmat existenţa unor astfel de negocieri, menţionând că firmele discută despre o posibilă colaborare mai aprofundată. Se aşteaptă ca un anunţ oficial despre înţelegere să fie făcut în zilele care urmează.

În martie 2012, concernul General Motors şi cei de la PSA Peugeot Citroen au semnat deja o decizie de colaborare. Planurile prevedeau un front de lucru comun pentru a îmbunătăţi poziţiile mărcilor auto pe piaţa europeană şi tot atunci s-a decis crearea unor modele comune pentru toate cele trei companii.

Un rezultat l-am putut observa cel mai recent, odată cu lansarea noului crossover Opel Crossland X, model care va înlocui totuşi monovolumul compact Meriva. Maşina este construită pe baza unei platforme dezvoltate de PSA. Acelaşi şasiu va fi folosit pe noile generaţii Peugeot 2008 şi Citroen C3 Picasso.

Acesta nu este primul caz când General Motors analizează vânzarea Opel. În 2009, consorţiul Magna-Sberbank s-a arătat interesat de achiziţia constructorului auto german, însă GM a refuzat vânzarea acţiunilor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/