Nokia 3310 a fost lansat în 2000 şi a devenit unul dintre cele mai de succes telefoane ale mărcii finlandeze, pe atunci lider de piaţă detaşat. Nokia a vândut peste 100 de milioane de terminale 3310, potrivit datelor Phone Arena, citate de Economica.

Încă nu au apărut imagini cu noul 3310 şi nu se ştie ce specificaţii va avea telefonul. Ca preţ, ar urma să fie poziţionat undeva la 59 de euro, potrivit IBTimes.

Compania finlandeză a lansat deja smartphone-ul Nokia 6, cu Android 7.0 Nougat, pe piaţa chineză, însă modelul nu a ajuns încă în alte ţări şi va fi lansat global, la MWC Barcelona, ca vârf de gamă al brandului Nokia. Ca specificaţii, Nokia 6 se plasează în categoria medie, zvonurile din industrie indicând un preţ de lansare apropiat de 250 de dolari.

Nokia 6 are un ecran de 5,5 inci cu rezoluţie full HD (1920x1080), 4 GB de ram şi 64 GB de stocare internă, respectiv o cameră foto principală de 16 megapixeli şi una secundară de 8 megapixeli. Smartphone-ul de top din gama Nokia cu Android va avea şi senzor de amprentă. Preţul de referinţă ar fi apropiat de 250 de dolari, fiind plasat în categoria telefoanelor cu preţ şi specificaţii medii prin alegerea unui chip Qualcomm Snapdragon 430.

HMD Global va lansa totodată Nokia 5 şi Nokia 3, două smartphone-uri mai ieftine.

Evenimentul de lansare al companiei este programat pentru 26 februarie. Mobile World Congress va avea loc în periaoda 27 februarie - 2 martie la Barcelona.