Protest la Ministerul Justiției: „Justiția + Politica = LOVE”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protest inedit la Ministerul Justiției. Un grup de activiști civici protestează în faţa instituţiei, cerând acces la informațiile de pe portalul instanțelor naționale de judecată, după ce mai bine de câteva săptămâni opțiunea de căutare a dosarelor, în baza numelui și prenumelui părților, au fost eliminate.

Activiștii au scandat: „Justiția + Politica = LOVE”, „Secretomania dăunează democrației”, „Corupția ucide”, „Fără secrete”. În fața protestatarilor a ieșit viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu.

„Noi trebuie să răspundem la întrebarea: pentru ce se creează o bază de date? Eu vă garantez că atunci când s-a făcut baza respectivă de date, ea nu a fost creată cu scopul ca cineva să facă investigații cu privire la anumite persoane. Scopul bazelor de date pe care noi le-am publicat anterior și pe care le vom publica ulterior, este doar unul, pe care îl urmăresc toate instituțiile în țările democratice, de a permite persoanelor de a cunoaște practica instanțelor judecătorești. Noi pentru asta creăm baza de date! Dacă baza de date poate fi folosită și pentru alte scopuri, este foarte bine. Dar noi, când creăm baza dedate, nu o facem cu scopul ca să fie cercetată situația cu privire la persoane concrete”, a explicat viceministrul Justiției, potrivit zdg.md.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...