Un ucrainean, reţinut de poliţiştii de frontieră şi extrădat în Franţa: Bărbatul era căutat de Interpol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean ucrainean, în vârstă de 36 de ani, condamnat în Franța și dat în căutare internațională pentru trafic de droguri, a fost depistat de către polițiștii de frontieră și extrădat pentru ispăşirea pedepsei.

Procedura de extrădare a fost organizată de către Direcția investigații speciale a Poliției de Frontieră.

Persoana a fost verificată și reținută în luna august a anului 2016, în timp ce încerca să intre în Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat „Criva”. În urma verificărilor datelor personale ale cetățeanului străin, polițiștii de frontieră au descoperit faptul că acesta a fost dat în căutare pe plan internaţional.

Informația a fost confirmată și de către Centrul pentru cooperare poliţienească al Inspectoratului General de Poliţie al MAI, care a solicitat întreprinderea tuturor acțiunilor necesare pentru reținerea persoanei în cauză. Potrivit INTERPOL, cetățeanul străin a fost condamnat la un an privațiune de libertate pentru trafic de droguri pe teritoriul Franței.

Extrădarea a avut loc astăzi, 14 februarie, în punctul de trecere ”Aeroportul Internațional Chișinău”, în baza unei încheieri emisă recent de către magistrații Curții de Apel mun. Chișinău.

Menționăm că până în prezent, individul a fost deținut în Penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...