Librăria din Centru va fi gazda unei seri de folk și poezie. Iată cine va evolua

mainseara

Joi, 16 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc o seară de folk și poezie cu Paul Arva (Iași) și lansarea volumelor de poezie Mina de gânduri vol I și II.

Alături de Paul Arva vor participa și interpreții autohtoni: Vali Boghean, Viorel Burlacu, Nicolae Jelescu și Ion Rață. Moderatorul evenimentului va fi Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier.

Despre volumele de cărți ale lui Paul Arva Loreta Popa spune: „Paul Arva, poate că-ți șade bine cântând, dar îți șade infinit mai bine scriind! Ești o cheie a acestei lumi și deschizi nenumărate uși! Eu pot să spun doar atât: mulțumesc!”

O altă părere despre carte sună astfel: „Nu puneți nici o etichetă pe această carte! Nu încercați s-o definiți! Nu credeți nimic din ce veți auzi! Așezați-vă cartea în dreptul inimii și respirați adânc! Veți primi confirmarea că alegerea voastră a fost una mai mult decât potrivită și că sunteți la același nivel de vibrație cu autorul. Suflete-pereche Paul Arva și al lui Mină de gânduri. (…)

În ziua lansării va avea loc o sesiune de autografe, iar cartea va avea un preț promoțional.

Paul Arva (născut în 1973) învață să cânte la chitară la vârsta de 17 ani. Doi ani mai târziu se alătură unui grup de actori amatori și debutează în cadrul unui spectacol pe scena Ateneului din Bacău. In 1996 îl întâlnește la Iași pe Lucian Darie, cei doi devenind membri fondatori ai grupului Non Nonsens. Până în 1998 din componența grupului mai fac parte Marius Bob (până în 1997) și Rareș Drăghici(până în 1998). În decembrie 1998 câștigă, alături de Lucian Darie, Marele Premiu al Festivalului Național de Muzică Folk „Om bun”.

În perioada 1999 – 2000, la Studio Voices, înregistrează albumul Ora Zero alături de Lucian Darie. Albumul conține piese de factură pop-rock, soul și R&B, la care semnează muzica și textele.

În 2008 revine pe scena muzicii folk. Un an mai târziu se retrage oficial din competițiile folk, dimpreună cu Iulia Gușatu, Nu Acum, Fox Studis, Nicu Zota, Alina Zaharia, Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Iulian Anghel și Ioan Onișor.
De-a lungul timpului colaborează în calitate de compozitor și/sau textier cu EDA, Caramel, Lucian Darie, Vali Boghean Band(Chisinau), este chitarist de sesiune pentru Sempronian, Toni Ursachi, Horia Stoicanu, Mircea Rusu Band, cântă alături de Dinu Olărașu, Mircea Rusu Band și Vali Boghean, este colaborator de emisiune la Radio Iași și realizator de spoturi publicitare la Radio Hit.

Este organizatorul a doua evenimente muzicale îndrăgite de către publicul ieșean: „Folkustic” și „Up Close&Personal”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente