IGP dorește implicarea activă a societății în consolidarea securității; Proiectul va fi lansat în șase localități

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția vrea o mai mare promovarea a implicării societății civile în consolidarea securității comunitare. În acest sens, Inspectoratul General de Poliție și Institutul pentru Politici Publice au semnat un memorandum.

Obiectivul proiectului este de a consolida cetățenii și de a susține procesul de modernizare al Poliției.

Aceste activități lansate de IGP, sunt orientate spre creșterea nivelului de încredere al societății în poliție, prin sporirea abilităților de comunicare ale polițiștilor, amplificarea prezenței poliției în teritoriu și implicarea activă a comunității în implementarea activității polițienești.

Proiectul va fi implementat în 6 regiuni ale țării: Hâncești, Edineț, Ungheni, Comrat, Otaci și comuna Roșu din raionul Cahul. În localitățile vizate vor fi create Consilii de siguranță comunitară, în cadrul cărora reprezentanții activi ai comunității și Poliția vor identifica problemele de securitate publică și modalitățile de rezolvare ale acestora prin implicarea ambelor părți.

Proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare” a fost lansat în ianuarie 2017 și va fi implementat până în iunie 2018, de Institutul de Politici Publice, fiind finanțat de Departamentul de Stat al SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...