România a avut cea mai mare creştere economică anuală din UE în trimestrul patru 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România a înregistrat o creştere economică de 4,8% în trimestrul patru 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, acesta fiind cel mai mare ritm de creştere din Uniunea Europeană, conform unei estimări publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, economia românească a accelerat la finele anului trecut, ritmul de creştere anuală urcând de la 4,4% în trimestrul al treilea până la 4,8% în trimestrul patru.

Comparativ, economia zonei euro a crescut cu 1,7% în trimestrul patru 2016 comparativ cu perioada similară a lui 2015, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică anuală de 1,8%, în ambele cazuri fiind vorba de o creştere mai mică decât cea înregistrată în trimestrul al treilea, scrie Agerpres.

De asemenea, în trimestrul patru comparativ cu trimestrul trei 2016, PIB-ul României a înregistrat o majorare de 1,3%, faţă de un avans de 0,5% în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul al doilea. Doar Polonia a înregistrat o creştere trimestrială mai mare decât România, respectiv 1,7%. În ceea ce priveşte economia zonei euro, aceasta a înregistrat o creştere economică trimestrială de 0,4%, în timp ce PIB-ul UE a consemnat un avans de 0,5%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...