Captură impresionantă: Aproape 14.000 de ţigarete, confiscate la Sculeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu vameşii au descoperit ascunse în portiere, rezervor şi în pereţii laterali ai unor maşini aproximativ 14.000 ţigarete, adică în jur de 700 de pachete cu timbru de acciză Republica Moldova.

Primul contrabandist, în vârstă de 27 de ani, este din Republica Moldova şi a fost prins în acest week-end la vamă cu aproape 6.000 de ţigarete.

„Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse în portierele autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 5.960 ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova”, a precizat Lazăr Denis, comisar în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii au mai capturat încă 3.000 de ţigarete ascunse în rezervorul maşinii unui român cu dublă cetăţenie, în vârstă de 23 de ani. Cel de-al treilea contrabandist prins week-endul acesta la Sculeni este cel mai tânăr dintre toţi.

În vârstă de 21 de ani, moldoveanul a încercat să treacă la vamă 5.200 de ţigarete, ascunse în peretele lateral stânga al microbuzului.

„Conform prevederilor legale, în cele trei cazuri, a fost luată măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări, în valoare totală de 6.372 lei, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 17.000 lei”, a mai precizat comisarul de poliţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...