Un studiu arată că ceaiul verde este benefic pentru bolnavii de cancer

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Washington din St. Louis au descoperit că ceaiul verde poate ajuta pacienţii cu mielom multiplu – cancerul măduvei osoase.

Un rol-cheie îl are compusul numit epigallocatechin galat, un antioxidant conţinut în frunzele de ceai, relatează Rador. În mielomul rinichilor poate apărea o acumulare a componentelor patologice ale anticorpilor (imunoglobuline) numite lanţuri uşoare, ceea ce conduce la perturbări în funcţionarea acestor organe şi la deces. Cercetătorii au observat lanţuri uşoare la nouă pacienţi cu mielom multiplu.

Apoi au efectuat un experiment pentru a examina modul în care ceaiul verde afectează imunoglobulinele patologice. S-a dovedit că epigallocatechin galat previne micşorarea improprie a lanţurilor uşoare şi formarea structurii fibrilare, care determină acumularea lor în organe. Anterior, cercetătorii de la Universitatea din Kyoto au arătat că ceaiul verde reduce probabilitatea de anevrism al aortei abdominale – o boală în care artera principală din corpul uman se extinde, iar pereţii ei se subţiază.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...