(FOTO și VIDEO) Surpriză de la Mercedes; Cum arată „limuzina off-road decapotabilă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mercedes a dezvăluit noul Maybach G650 Landaulet, un model de off-road cu scaune împrumutate de la Clasa S și un acoperiș rabatabil.

După Land Rover Defender, un alt model dedicat terenului acidentat se pregătește de pensionare: Mercedes G-Klasse. Pentru a-i pregăti o retragere cu fast, Mercedes și divizia sa de lux Maybach au decis să lanseze o versiune exclusivistă a SUV-ului.

Ea se numește Mercedes-Maybach G650 Landaulet și este al cincilea model dezvoltat de divizia Maybach din momentul în care brandul a fost renăscut. Este și primul SUV Mercedes pe care apare inscripția Maybach.

Der neue Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Streng limitiert: Open-Air-Luxus on- und offroad

Comparativ cu modelul de serie, noul G650 Laundaulet oferă un ampatament extins cu 57.8 mm, ceea ce presupune mai mult spațiu interior pentru cei de pe locurile din spate. Este atât de generos, încât înlocuiește scaunele standard cu unele preluate de la Mercedes Clasa S.

Asta înseamnă că cei de pe locurile din spate se pot bucura de înclinarea lor, de încălzire și ventilație, precum și de celebrul masaj similar celui cu pietre calde. Mai mult, o simplă apăsare de buton rabatează acoperișul din pânză, disponibil în patru nuanțe diferite.

Der neue Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Streng limitiert: Open-Air-Luxus on- und offroad

Pentru mai multă intimitate, Mercedes a instalat și un geam între comparatimentul șoferului și cel al pasagerilor spate. Pe lista dotărilor se mai regăsesc și alte opțiuni cum ar fi o cotieră încălzită, suport pentru pahare de asemenea încălzit sau răcit, măsuțe pliabile îmbrăcate în piele și, bineînțeles, ecrane de 10 inch montate pe spătarul scaunelor față.

733064l-610x390-b-61a6a8d5

Sub capotă se află un motor V12 biturbo de 6.0 litri, capabil să dezvolte 630 de cai putere și 1000 de Nm. De asemenea, mașina preia axele unor experți în off-road cum au fost G63 6×6 sau G500 4×42. Asta ajută la obținerea unei gărzi la sol impresionante, de 45 centimetri, și a trei diferențiale blocabile. Puterea este transmisă asfaltului prin intermediul unor jante de 22 de inch, încălțate cu anvelope de dimensiunea 325/55.

Der neue Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Streng limitiert: Open-Air-Luxus on- und offroad

Mercedes susține că va dezvălui noul G650 Landaulet cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în luna martie. Doar 99 de exemplare vor fi produse, iar prețul lor ar trebui să-l depășească pe cel al vechiului G63 6×6, care costa în 2015 incredibila sumă de 450.000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...