(FOTO şi VIDEO) Militarii americani şi tehnica lor performantă de luptă au sosit în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Militarii americani trimiși în România pentru a întări Flancul Estic al NATO au debarcat din trenuri, marți dimineață, armamentul lor greu.

500 de militari americani, însoțiți de tancuri, tunuri autopropulsate și transportoare blindate, sunt dislocați suplimentar la Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii față de aliații europeni, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate de calibrul 155 milimetri, tip M109A6 Paladin, potrivit România Libera.

Pe teritoriul României, soldații americani vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie la poligonul Smârdan şi vor participa la exerciţii multinaţionale împreună cu militari români din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată. Aceștia vor face parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

627x0

Unitatea de luptă americană ce va sosi în România face parte din Brigada 3 Blindate, cu sediul la Fort Carson (statul Colorado) care a trimis în Europa circa 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară. Aceștia au debarcat la Bremerhaven (Germania), la începutul lunii ianuarie și au fost redistribuiți în mai multe țări de pe Flancul Estic al NATO.627x0 (1)

În Polonia, unde au ajuns la sfârșitul lunii ianuarie, americanii au început deja manevrele și tragerile cu tancurile Abrams, cu transportoarele Bradley și cu tunurile Paladin.627x0 (2)

Militarii proveniți din Brigada 3 americană vor staţiona în România timp de nouă luni, după care vor fi înlocuiți de o altă unitate de luptă, „astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa”, a anunțat Ministerul român al Apărării.

627x0 (4)

627x0 (5)


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...