Igor Dodon, mesaj de felicitare către președinţii Germaniei şi Turkmenistanului; Pe unul l-a invitat la Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului, Igor Dodon, a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul realegerii în funcţia de preşedinte al Turkmenistanului, a lui Gurbangulî Berdîmuhamedov. Totodată, acesta l-a felicitat şi pe Frank-Walter Steinmeier, noul preşedinte al Germaniei.

Conform paginii oficiale a Preşedinţiei, Igor Dodon a trimis un mesaj de felicite către noul preşedinte al Turkmenistanului, care a câştigat duminică al treilea mandat, şi către Frank-Walter Steinmeier, noul preşedinte german.

„Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai sincere şi cordiale felicitări cu prilejul victoriei covârşitoare, pe care aţi repurtat-o la alegerile recente, şi a realegerii Dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al Turkmenistanului. Rezultatele scrutinului prezidenţial sunt dovada unui înalt activism demonstrat de alegători şi reconfirmă ataşamentul societăţii turkmene pentru cursul social-politic promovat pe durata mandatelor precedente. Am ferma convingere că activitatea dumneavoastră în cea mai înaltă funcţie în stat va contribui la dezvoltarea Turkmenistanului şi la prosperarea continuă a cetăţenilor săi”, se arată în mesajul lui Dodon trimis preşedintelui Turkmenistanului.

În context, şeful statului l-a invitat pe Berdîmuhamedov în Republica Moldova. „Dorindu-vă sănătate, succes şi noi realizări majore în activitatea dumneavoastră de mare răspundere, vă rog să acceptaţi, excelenţă, asigurările înaltei mele consideraţii”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

În mesajul trimis preşedintelui german, Dodon mulţumeşte pentru „sprijinul ferm acordat Republicii Moldova în procesele de reformare şi modernizare”.

„Folosesc ocazia specială pentru a remarca faptul că anul 2017 are o încărcătură simbolică aparte, prin aniversarea a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice dintre statele noastre. În toată această perioadă, legăturile bilaterale au înregistrat o dinamică ascendentă a dialogului politic, precum și a cooperării economice și sectoriale. Totodată, doresc să aduc mulțumiri pentru sprijinul ferm acordat ţării mele în procesele de reformare şi modernizare”, se arată în mesajul preşedintelui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...