Andrei Năstase: Mai multă lume din PD anunţă că Plahotniuc și Dodon au bătut palma pentru modificarea sistemului de vot

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susține că tot mai multă lume din interiorul Partidului Democrat atrage atenția asupra înțelegerii încheiate dintre oligarhul Vladimir Plahotniuc și preşedintele Igor Dodon pentru modificarea sistemului de vot din Republica Moldova.

Potrivit liderului PPDA, înpregătirea sistemului mixt de vot, emisarii PDM corup, amenință, șantajează primari și consilieri locali și raionali ai PLDM și PN cu o „violență rară”.

„Tot mai multă lume din interiorul Partidului Democrat ne atrage atenția asupra înțelegerii încheiate de coordonatorul mafiei cu Igor Dodon pentru modificarea sistemului de vot din Moldova. În pregătirea sistemului mixt de vot, emisarii PDM corup, amenință, șantajează primari și consilieri locali și raionali ai PLDM și PN cu o violență rară. Bani grei sunt puși în joc, iar când partidul ajuns o grupare criminală este totuși respins, se acceptă și achită migrația și către PSRM. Aceşti indivizi calcă în picioare demnitatea umană, cinstea și onoarea unor oameni respectabili în comunitățile lor, dar care nu-și mai văd rostul într-o țară încăpută pe mâinile unui infractor în tăcerea asurzitoare a partenerilor de dezvoltare”, se arată într-un mesaj al lui Năstase.

Liderul PPDA susţine că Plahotniuc l-a făcut pe Dodon președinte prin intermediul jocului Curții Constituționale și al CEC și tot el îl va aduce masiv în Parlament, la următoarele alegeri.

„Toți se întreabă de ce dovezi mai au nevoie vest-europenii și americanii pentru a înțeleage că anume Plahotniuc l-a făcut pe Dodon președinte prin intermediul jocului Curţii Constituţionale și al CEC și tot el îl va aduce masiv în parlament, la următoarele alegeri. Igor Dodon este partenerul lui Plahotniuc, împreună și-au împărțit scena politică, împreună vor să secătuiască Moldova de ultimele ei resurse. Cea mai mare amenințare pentru tandemul Plahotniuc-Dodon sunt partidele pro-europene, ce vor fi atacate în continuare, iar liderii lor linșați cu bestialitate de holdingul media al criminalului”, mai spune Năstase.

„Câte miliarde mai trebuie să fure Plahotniuc, iar apoi să le pună pe umerii mai multor generații pentru ca partenerii de dezvoltare să renunțe la a mai finanța un regim criminal hibrid. De câte jertfe umane mai e nevoie pentru ca occidentalii să înțeleagă că în democrație un criminal nu poate fi soluția problemei, indiferent câtă putere financiară și politică a uzurpat”, se mai arată în mesajul lui Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...