Nume
Parola
Vizualizări: 1462
ADR Nord și o companie letonă de gestionare a deșeurilor vor încheia un acord de colaborare, în contextul Forumului de afaceri al Parteneriatului Estic de la Riga
Riga, Letonia, 21 Mai 2015 — O delegație din Republica Moldova condusă de către viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Ion Stratulat, participă, în perioada 21-22 mai a.c., la Forumul de afaceri organizat în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, care se desfășoară la Riga, Letonia. Din componența delegației fac parte directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a RM, ai Agenției pentru Eficiență Energetică și oameni de afaceri.

În cea de-a doua zi a evenimentului, ADR Nord și compania de management al deșeurilor „Ziemeļvidzeme” din Letonia vor încheia un acord de colaborare în domeniul managementului deșeurilor, implementând directivele Uniunii Europene.

Acordul de colaborare le va permite părților urmează să pună în aplicare directivele Uniunii Europene în domeniul gestionării deșeurilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. „Acest acord ne va permite să modernizăm sistemului de gestionare a deșeurilor în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin preluarea bunelor practici din Letonia. Totodată, vom identifica împreună resurse din partea UE pentru a pune în aplicare proiecte comune în cadrul acestui acord de colaborare”, susține directorul ADR Nord.

La Forumul de afaceri de la Riga sunt puse în discuție progresul și perspectivele cooperării între Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, rolul Acordurilor de asociere și ale Acordurilor de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în sprijinul cooperării politice și economice, precum și oportunitățile pentru cooperare investițională și comercială.

Evenimentul este organizat de președinția lituaniană a Consiliului Uniunii Europene, Confederația patronatelor și BusinessEurope. Evenimentul a reunit companii de top din 39 de țări. Astfel, delegația din șara noastră are ocazia să participe la discuții ce formulează viitorul politicii de vecinătate a Uniunii Europene.

Menționăm că, în perioada 18-22 mai, un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova se află într-o misiune de afaceri în Ţările Baltice. Scopul misiunii este de a descoperi noi piețe de desfacere pentru producția autohtonă și de a cunoaște experiența acestor țări în procesul de integrare economică cu Uniunea Europeană.

www.adrnord.md