"Tot mai multă lume din interiorul Partidului Democrat ne atrage atenţia asupra înţelegerii încheiate de coordonatorul mafiei cu Igor Dodon pentru modificarea sistemului de vot din Moldova. Bani grei sunt puşi în joc, iar când partidul ajuns o grupare criminală este totuşi respins, se acceptă şi se achită migraţia şi către PSRM. Aceşti indivizi calcă în picioare demnitatea umană, cinstea şi onoarea unor Oameni respectabili în comunităţile lor, dar care nu-şi mai văd rostul într-o ţară încăpută pe mâinile unui infractor în tăcerea asurzitoare a partenerilor de dezvoltare", scrie Andrei Năstase, pe pagina de Facebook.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr se întreabă, în context, ce trebuie să se mai întâmple la noi în ţară ca partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să nu mai finanţeze un regim criminal şi să nu mai tolereze uzurparea puterii în stat de către oligarhul Plahotniuc.

"Toţi se întreabă de ce dovezi mai au nevoie vest-europenii şi americanii pentru a înţelege că anume Plahotniuc l-a făcut pe Dodon preşedinte prin intermediul jocului Curţii Constituţionale şi al CEC şi tot el îl va aduce masiv în Parlament, la următoarele alegeri. Igor Dodon este partenerul lui Plahotniuc, împreună şi-au împărţit scena politică, împreună vor să secătuiască Moldova de ultimele ei resurse. Cea mai mare ameninţare pentru tandemul Plahotniuc-Dodon sunt partidele pro-europene, ce vor fi atacate în continuare, iar liderii lor linşaţi cu bestialitate de holdingul media al criminalului.

Câte miliarde mai trebuie să fure Plahotniuc, iar apoi să le pună pe umerii mai multor generaţii  pentru ca partenerii de dezvoltare să renunţe la a mai finanţa un regim criminal hibrid. De câte jertfe umane mai e nevoie pentru ca occidentalii să înţeleagă că în democraţie un criminal nu poate fi soluţia problemei, indiferent câtă putere financiară şi politică a uzurpat", conchide liderul PPDA, Andrei Năstase.