UEFA a prezis câștigătoarea Ligii Campionilor din acest sezon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Barcelona va câştiga Liga Campionilor în acest sezon, prezice UEFA, care se amuză cu jocul pronosticurilor pe site-ul său oficial luni, cu o zi înaintea meciului dintre PSG şi Barca, din turul optimilor de finală.

Instanţa europeană se bazează pe patru criterii. Pentru a câştiga titlul, trebuie, în general, să „închei grupa pe primul loc” în faza grupelor, ceea ce este cazul Barcei. O veste proastă pentru toate echipele care au terminat pe locul 2: PSG, Benfica Lisabona, Manchester City, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Real Madrid, FC Porto sau FC Sevilla.

Clubul care pretinde titlul trebuie „să se apere, dar nu prea mult”: „echipa care a încasat cele mai puţine goluri în faza grupelor nu a câştigat niciodată competiţia, după noul format adoptat în 2003”, explică UEFA. Ceea ce handicapează echipe precum Juventus Torino sau Atletico Madrid.

Trebuie ţinut cont „şi de experienţă”, adică să nu fi disputat pentru prima dată faza finală, ceea ce o elimină pe Leicester.

În sfârşit, în marea majoritatea a cazurilor, echipa care va câştiga Liga Campionilor trebuie şi fi câştigat titlul şi în trecut. „În cursul ultimelor 19 sezoane, doar Chelsea şi-a adăugat numele în palmares”, precizează UEFA. Ceea ce pune sub semnul întrebării pretenţiile formaţiilor Arsenal, Atletico Madrid, Leicester, Leverkusen, Manchester City, Monaco, Napoli, PSG sau Sevilla.

După un astfel de joc al eliminărilor, instanţa fotbalului european conchide pe un ton plin de umor: „rezultatele acestui studiu foarte ştiinţific indică faptul că echipa care va câştiga finala pe 3 iunie la Cardiff este… Barcelona”. Şi asigură că anul trecut, ea a prezis deja cel de-al 11-lea titlu câştigat de Real Madrid.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...