Staff-ul lui Macron acuză Rusia că se amestecă în alegerile din Franța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipa candidatului la funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron, este îngrijorată de faptul că șeful lor, care este unul dintre probabilii candidați pentru victoria în cursa prezidențială din acest an, a devenit obiect al știrilor false și dezinformării care are ca sursa Federația Rusă, scrie Le Parisien.

„Astăzi trebuie să privim faptele. Mass-media centrală a Rusiei, Russia Today și Sputnik, care aparțin statului rus, difu-zează știri false (despre Macron). Apoi, știrile sunt repetate, citate și astfel este afectata viața noastră democratică”- a declarat secretarul general al mișcării „En Marche!”, Richard Ferrand.

Ca exemplu, el citează răspândirea de către aceste mass-media a zvonurilor că, în timpul vizitei sale în Liban, Em-manuel Macron ar fi închiriate spațiu de cazare „pe cheltuiala contribuabilului” la Ambasada Franței.

Prin urmare, reprezentanții lui Macron au cerut autorităților franceze să ancheteze aceste cazuri, pentru a se asigura că nu va exista niciun amestec al statelor străine în procesul democratic din Franța.

Dacă Ferrand a refuzat să spună că Rusia depune eforturi ca Emmanuel Macron să fie învins, purtătorul de cuvânt al mișcării nu s-a ferit sa ceara o audiere publica în Senat cu privire la această chestiune.

„Aceste două site-uri, în câteva săptămâni, au răspândit calomnii despre mai mulți candidați, printre care Emmanuel Macron, și exprimă sprijinul pentru Marine Le Pen. Rusia se amesteca în campania electorală franceză pentru alegeri-le prezidențiale și nu este normal” – a declarat Benjamin Griveaux.
Reamintim, pe 29 decembrie 2016, președintele SUA, Barack Obama, a impus sancțiuni Rusia pentru atacurile hacker-ilor de la Kremlin și amestecul în alegerile prezidențiale din SUA.

Un sondaj realizat de OpinionWay arata ca candidatul independent Emmanuel Macron va câștiga alegerile preziden-țiale în fata liderului „Frontul Național”, Marine Le Pen.

Potrivit sondajului, Le Pen va câștiga prima rundă, cu 26% din voturi, Macron va ieși al doilea – cu 22%, iar al treilea va fi Francois Fillon, al cărui rating a scăzut la 21%.

În a doua rundă, Le Pen va obține 37% din voturi, în timp ce pentru Macron vor vota 63% din alegători.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...