O nouă misiune NASA va căuta viaţă extraterestră: Destinaţia aleasă este surprinzătoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

NASA a prezentat cel mai ambițios proiect menit să descopere viață extraterestră în sistemul nostru solar. Roverul Curiosity nu a găsit încă forme de viață pe Marte, însă NASA nu renunță la planul de a descoperi viață extraterestră chiar în sistemul nostru solar.

Europa, unul dintre sateliții naturali ai planetei Jupiter, ar putea rezerva o surpriză plăcută cercetătorilor. Este un corp ceresc complet înghețat, însă sub crustă de gheață ar putea fi un ocean lichid. Iar aici ar putea trăi forme simple de viață, similare microbilor.

De aceea, NASA pregătește o misiune de explorare a Europei, scrie publicația Popular Science. Astfel, un lander va fi trimis aici în anul 2031, pentru a lua probe de pe suprafața satelitului și din crusta lui înghețată.

Sonda va oferi și informații despre mediul de aici, pentru că experții să-și dea seama dacă poate susține vreo formă de viață, spune Curt Niebur, cercetător în cadrul proiectului Europa.

Marele proiect de explorare va începe însă mai devreme, în jurul anului 2020. Atunci NASA va trimite o sondă spațială, care să orbiteze în jurul Europei și să transmită primele informații.

Suprafața Europei este lovită constant de radiații puternice, însă în adâncul oceanului ar putea exista forme de viață extraterestră, speră cercetătorii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...