Toate metodele prin care șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate își pot procura vinieta

vinieta-aduce-cu-peste-50-mai-multi-bani-in-bugetul-statului-20930-1

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor în colaborare cu Partenerii din cadrul Centrului de Guvernare Electronică, Serviciul Vamal, Ministerul Finanțelor și MAIB, a elaborat o nouă soluție de procurare a vinietei. Anunțul a fost făcut luni, 13 februarie 2017, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, începând cu data de 20 februarie 2017, „vineta” va putea fi procurată la orice filială a Moldova Agroindbank, inclusiv la sucursalele amplasate pe teritoriul țării, dar şi online, prin intermediul serviciului Mpay.

La intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, conducătorii auto care deţin autoturisme înmatriculate în străinătate, vor putea achita acest serviciu, la punctele bancare din vamă, sau la orice oficiu al băncii aflate pe teritoriul țării, evitând astfel deplasarea la oficiile serviciului vamal.

Menționăm că achitarea electronica prin completarea individuală a formularului accesibil pe site-ul evineta.gov.md sau pe site-ul vineta.gov.md va fi gratuită, iar consumatorii de viniete vor putea sa își planifice în avans procurarea vinietei de la o dată ulterioară, fără ca să suporte careva costuri suplimentare în acest sens. În timp ce în cazul completării formularului de plată a vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii vor achita pentru acest serviciu un comision de 7 lei sau 1.5% din taxa spre plată.

Menționăm că săptămâna trecută a fost lansat de către ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor” concursul de selectare a consultantului pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a caietului de sarcini pentru elaborarea soluției soft comprehensive ”e-vinieta”. Sistemul e-vinieta urmează a fi implementat în toamna anului curent.

Amintim că începând cu 1 aprilie 2017, competența de colectare a taxei pentru vinietă revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Iar, Serviciul Vamal va verifica, la ieșirea din țară, dacă autoturismele înmatriculate în străinătate dețin sau nu vinieta, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova, competența de control revine Inspectoratul Național de Patrulare.

Menționăm că preţul vinietei este:

7 zile – 4 euro
15 zile – 8 euro
30 zile – 16 euro
90 zile – 45 euro
180 zile – 85 euro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente