În denunţul său, bărbatul a invocat faptul că lichidatoarea firmei al cărui proprietar este, ar fi pretins de la el 1500 de euro pentru a influenţa jurista de la Inspectoratul Fiscal de Stat Făleşti să nu indice în acte datoriile faţă de bugetul de stat ale întreprinderii în proces de insolvabilitate şi să finiseze procedura de lichidare. Firma este specializată în construcţii şi ar avea 3 milioane de lei datorii la stat. Potrivit informaţiilor preliminare, lichidatoarea ar fi acţionat în cârdăşie cu jurista de la IFS Făleşti.

Administratoarea procesului de insolvabilitate a fost prinsă în flagrant delict după primirea banilor transmişi sub controlul CNA. Aceasta a fost recunoscută în calitate de bănuită şi reţinută pe un termen de 72 de ore. Actualmente de întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii rolului juristei în această schemă.

Dacă va fi găsit vinovat, femeia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la şase ani sau amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.