Luptă foarte strânsă pentru „Gheata de Aur”; Cavani este lider

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bătălia pentru „Gheata de Aur” a Europei se anunţă mai aprinsă ca niciodată în acest an. Primii patru clasaţi sunt despărţiţi de numai un punct şi jumătate cu numai trei luni şi jumătate înainte de finalul sezonului.

Primul în top este uruguayanul Edinson Cavani. „Matadorul” are un sezon de senzaţie la Paris Saint Germain, pentru care a marcat 25 de goluri în 23 de meciuri în Ligue 1. Sud-americanul are însă doar 37,5 puncte în ierarhia „Ghetei de Aur”, din cauza coeficientului de 1,5 acordat campionatului Franţei, inferior celui de 2 primit de ligile din Anglia, Spania, Germania, Italia şi Portugalia.

La numai un punct şi jumătate distanţă de Cavani se află alţi trei atacanţi: compatriotul său Luis Suarez (Barcelona), argentinianul Gonzalo Higuain (Juventus) şi bosniacul Edin Dzeko (AS Roma), toţi cu câte 18 goluri şi 36 de puncte.

Alţi trei fotbalişti sunt şi ei aproape de primul loc. Lionel Messi (Barcelona), Alexis Sanchez (Arsenal) şi Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) au câte 17 reuşite şi 34 de puncte în clasamentul din care se va alege câştigătorul „Ghetei de Aur”.

Iată cum arată clasamentul în acest moment:

740907_740907_gheata_de_aur

Cele mai multe „Ghete de Aur” din istorie le are Cristiano Ronaldo (patru), urmat de Lionel Messi (trei).

Trofeul a ajuns sezonul trecut la Luis Suarez, care a marcat 40 de goluri în campionat pentru Barcelona.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...