Raportul „Distrugerea Alepului” contrazice afirmațiile armatei ruse despre bombardarea „moderată”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oficialii militari ruși au negat cu vehemență că urmare a loviturilor aeriene au fost uciși civili în Siria, iar relatările martorilor oculari că în timpul luptelor acerbe pentru Alep a fost bombardat cel mai mare spital, le-au numit „știri fabricate”, scrie The New York Times.

„Noul studiu, bazat pe imagini din satelit, video de la camerele de supraveghere, date din rețelele sociale și chiar imagini ale televiziunilor pro-Kremlin ruse, resping afirmațiile Moscovei că bombardamentele au fost un exemplu de reținere rațională”, – scrie publicația americană.

Analiza arată că forțele aeriene ruse au bombardat în mod repetat spitalul și au utilizat muniții incendiare și bombe cu dispersie.

Constatările prezentate în raportul „Distrugerea Alepului” vor fi publicate luni de către Consiliul Atlantic, un centru analitic non-guvernamental cu sediul in Washington.

Cei care au redactat raportul subliniază că strategia nemiloasă și tacticile Damascului și Moscovei îl fac pe președintelui sirian „un partener nepotrivit, dacă nu chiar periculos”, în încercarea de a învinge „Statul Islamic”.

Raportul analizează datele distrugerii spitalul M2 din districtul Maadi și spitalul „Al-Shakur”, cunoscut sub numele de M10.

„Din mai multe motive se poate presupune că atacurile asupra centrelor medicale au fost deliberate: numărul foarte mare de lovituri, cunoașterea de către guvernului Assad a zonei și practica de confiscare de către guvernul sirian a medicamentelor transportate de convoaiele cu ajutoare umanitare”, se spune în articol.

Fotografiile care ilustrează activitatea geniștilor ruși privind deminarea din Alep, ne prezintă și resturi ale bombelor cu dispersie. De asemenea, există o varietate de dovezi că forțele guvernamentale siriene au folosit gaze cu clor în etapa finală a luptei pentru Alep.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...