Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANSA a sistat temporar importul…

ANSA a sistat temporar importul de carne de pasăre

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a interzis temporar importul de carne de pasăre dinUcraina, Polonia, Germania şi Rusia. Anunțul a fost făcut de către Vsevolod Stamati , directorul general ANSA, în cadrul unei conferințe de presă.

Interdicția a fost aplicată din cauza gripei aviare care a fost depistată la păsările din aceste zone.

„Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a anunțat că au fost depistate cazuri de gripă aviară în România, Ucraina, Rusia, Slovenia, Slovacia, Germania, Polonia, Cehia, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bulgaria. Suntem în zonă de risc și de aceea am decis să interzicem importul de carne de pasăre din unele dintre aceste țări. ANSA întreprinde o serie de măsuri pentru a evita infectarea cu virusui gripei aviare în țara noastră”, a menționat Stamati.

Potrivit lui, pentru a preveni infectarea păsărilor, ANSA a elaborat planuri de biosecuritate separat pentru companiile mari şi pentru gospodăriile mici. S-au organizat seminare de instruire cu angajații ANSA privind modul în care trebuie să acţioneze şi să informeze populația despre gripa aviară. De asemenea, vor fi informate toate autoritățile publie locale și se va monitoriza situația pentru a evita pericolele.

Foto simbol: purinafuraje.ro