După 20 de ani, Arsene Wenger e tot mai aproape de a părăsi pe Arsenal; Cine îl poate înlocui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zilele lui Arsene Wenger la Arsenal par numărate. Conducerea „tunarilor” continuă să-i caute înlocuitor francezului, căruia nu i-au propus prelungirea contractului scadent în vară, iar presa engleză a aflat numele favoritului: spaniolul Rafa Benitez.

Managerul cu care Liverpool a cucerit Liga Campionilor, în 2005, e considerat principala variantă pentru reconstrucţia londonezilor, care nu au mai cucerit titlul în Anglia din 2004.

Benitez este în acest sezon pe banca liderului din liga secundă, Newcastle, pe care vrea s-o readucă după un singur an în Premier League.

Dacă va ajunge la Arsenal, antrenorul iberic în vârstă de 56 de ani l-ar readuce la gruparea de pe Emirates, ca antrenor secund, pe unul dintre simbolurile „tunarilor”, Thierry Henry. Francezul este „secundul” lui Roberto Martinez la naţionala Belgiei.

În afara lui Benitez, alte trei nume se află pe lista lui Arsenal: antrenorul Barcelonei, Luis Enrique, care îşi încheie contractul cu catalanii în vară, Leonardo Jardim, omul care a dus-o pe Monaco în fruntea Ligue 1, şi Thomas Tuchel, care nu traversează cel mai bun sezon cu Borussia Dortmund.

Benitez le-a mai antrenat în Anglia pe Liverpool, cu care a cucerit Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa şi Supercupa Angliei, Chelsea, cu care a câştigat Europa League, şi Newcastle.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...