Atenție șoferi: Schimbări importante în atestarea stării de ebrietate, în curând

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noi limite de stabilire a gradului minim și avansată de stare de ebrietate alcoolică ar putea intra în vigoare în Republica Moldova. Un proiect de legi în acest sens fiind înregistrat la Guvern din partea ministerului Justiţiei.

Autorul documentului, ministrul Vladimir Cebotari, spune că, aceste modificări au scopul de a eficientiza procesul de eradicare a consumului de alcool, inclusiv la momentul conducerii autovehiculelor şi adoptării unui mod de viaţă sănătos.

Astfel, măsura prevăzută în documentul elaborat de ministerul Justiţiei stabileşte recalificarea limitelor gradului minim al concentraţiei de alcool în sânge, care se mărește până la 0,5 g/l. În prezent, aceasta este de 0,3 g/l. Totodată, concentraţia de alcool în aerul expirat va fi modificată de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l.

04Tipova_290407_068

O altă modificare prevede reducerea pragul gradului avansat a concentraţiei de alcool care va fi de 0,5 g/l în sânge şi de 0,3 mg/l în aerul expirat.

De menționat că, până în prezent starea de ebrietate alcoolică presupunea o concentraţie de alcool de 1,0 g/l în sânge şi de 0,5 mg/l în aerul expirat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...