(video) Participă și tu! Concurs de eseuri în memoria lui Grigore Vieru cu premii de mii de lei

grigore-vieru-anul-sau-poezii-2015

Primăria Municipiului Chișinău în parteneriat cu Universitatea de Stat și Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” organizează concursul „Grigore Vieru – poetul care ne unește”. Concursul are ca scop valorificarea și promovarea creației viereane și este destinat tinerilor și copiilor. Concursul se va desfășura pe 18 februarie, cu începere la ora 11:00, în aula Grigore Vieru a Universității de Stat (M. Kogălniceanu 65).

Participanții vor trebui să scrie un eseu pe temă liberă, dar care se va axa pe viața și activitatea poetului. Eseul va fi nestructurat, iar restul detaliilor, vor fi anunțate mâine 14 februarie, în cadrul unei probe a concursului care se va desfășura la Universitatea Creangă, la ora 13:00.

În cadrul concursului de sâmbătă, participanții vor alege, cel mai probabil, din patru teme propuse de organizatori: mama, patria ș.a. Teme care au fost abordate de poet.

Vor fi oferite trei premii bănești:

# Premiul I – 3.000 de lei
# Premiul II – 2.000 de lei
# Premiile III – 1.000 de lei

Banii sunt oferiți de primăria Chișinău și de familia poetului.

De asemenea, se vor oferi mai multe premii speciale cu cărți de valoare venite din artea câtorva edituri partenre. Plus un Premiu Special oferit de Primăria Municipiului Iași.

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu special format din prietenii poetului și a criticilor literar: Spiridon Vangheli, Vladimir Beșleagă, Ștefan Petrache, Petru Cărare și Larisa Turea.

Însă, până a ajunge la juriu, eseurile vor fi triate de profesorii universitari, care vor selecta cele mai bune lucrări și le vor transmite mai departe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente