Actualitate

Cineaşti români au protestat pe covorul roşu de la Berlin

O delegaţie numeroasă de cineaşti români a protestat în tăcere, duminică seara, la Berlinale Palast, cu două pancarte pe care au scris „Romanian Cinema #resist”, alăturându-se astfel protestelor din ţară.

Regizorul Tudor Giurgiu a publicat un video cu momentul protestului, care a fost vizualizat de peste 100.000 de internauţi.  

Un protest similar a fost şi la gala BAFTA, unde actorul Levente Molnar, protagonist în lungmetrajul „Fiul lui Saul", câştigător duminică seară la categoria "cel mai bun film străin" la gala premiilor de film britanice, a afişat la sosirea pe covorul roşu mesajul #rezist.

Anul acesta la Berlinală, lungmetrajul „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei.

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

România va fi reprezentată la Berlin şi de şapte cineaşti – regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan – în secţiunea Berlinale Talents, de proiectul „The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin are loc în perioada 9 – 19 februarie 2017.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *