Proteste masive în Mexic împotriva lui Donald Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de mii de mexicani au protestat duminică pe străzile unor mari orașe față de președintele Statelor Unite, Donald Trump, cerându-i să le respecte țara, transmit agențiile internaționale de presă.

Purtând steaguri ale Mexicului și pancarte cu mesaje — dintre care unele vulgare — în spaniolă și engleză, mulți manifestanți și-au exprimat ostilitatea și față de președintele mexican Enrique Pena Nieto, relatează Reuters, care observă și ralierea rar întâlnită la o cauză comună a unor facțiuni politice de obicei foarte polarizate.

EFE precizează că au avut loc manifestații în capitală și în alte 17 orașe. La Ciudad de Mexico, potrivit datelor secretariatului pentru securitate publică al capitalei, au fost circa 20.000 de participanți, iar la Guadalajara — 10.000.

Zidul pe care Statele Unite intenționează să îl construiască la frontiera cu Mexicul, din ordinul lui Trump, a fost printre principalele motive de nemulțumire. Președintele american a dat dovadă de lipsă de respect, a comis abuzuri și i-a insultat pe mexicani, care au ajutat la construcția SUA, au susținut protestatarii.

În ceea ce privește situația internă, manifestanții au susținut că marea problemă a Mexicului este corupția și și-au acuzat guvernanții:”cu zid sau fără, ne fură la noi acasă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...