Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (VIDEO) Un tricolor uman imens…

(VIDEO) Un tricolor uman imens a fost format de protestatarii din Piaţa Victoriei

Un tricolor uman imens a fost format de protestatarii din Piaţa Victoriei, din București, în a 13-a zi de proteste. Oamenii au luminat hârtii colorate cu ajutorul telefoanelor mobile și au intonat imnul României. Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat după aproximativ cinci ore.

Jandarmeria refuză să facă vreo estimare a numărului protestatarilor din Piaţa Victoriei, relatează Mediafax.

Amintim că protestele au început când Guvernul de la București a adoptat noaptea, 31 ianuarie, ordonanțe privind grațierea și modificarea Codului Penal.

„Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Guvernul PSD şi ALDE a ignorat visul şi năzuinţele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie. Astăzi, Guvernul PSD şi ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni oneşti şi curajoşi din Justiţia română care au dovedit în ultimii ani că nimeni şi nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD şi ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o ţară respectată în Europa! De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă”, a comentat președintele României, Klaus Iohannis, decizia Guvernului de modificare a legislației penale.