Noul șef al CIA l-a decorat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite: Care e motivul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) i-a decernat o medalie prințului moștenitor al Arabiei Saudite, a anunțat duminică agenția de presă oficială SPA, preluată de France Presse.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute la Riad, în timpul primului său turneu în străinătate, noul șef al CIA, Mike Pompeo, l-a decorat pe prințul Mohammed ben Nayef cu Medalia George Tenet — numele directorului CIA din 1996 până în 2004 — ca o recunoaștere a „muncii excelente în domeniul informațiilor și a luptei împotriva terorismului”, potrivit Agerpres.

Prințul Mohammed, în vârstă de 57 de ani, este ministru de interne din 2012, iar anterior, ca viceministru, a condus lupta împotriva Al-Qaida, după o serie de atacuri comise de această organizație teroristă în Arabia Saudită între 2003 și 2007. În 2009, moștenitorul tronului a scăpat cu răni ușoare în urma unui atentat sinucigaș.

Potrivit SPA, prințul l-a asigurat pe Pompeo că între Riad și Washington nu va interveni niciun obstacol după instalarea la Casa Albă a președintelui Donald Trump. Relațiile între Arabia Saudită și SUA s-au răcit în timpul mandatelor președintelui Barack Obama, căruia saudiții i-au reproșat prudența în Siria și politica apreciată ca favorabilă Iranului, notează AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...