Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a anunţat luni că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică cu rază de acţiune medie spre lungă în cursul zilei de duminică, susţinând că a înregistrat un nou progres în programul de armament pe care îl desfăşoară încălcând rezoluţiile ONU, relatează Reuters.

Coreea de Nord a testat duminică o rachetă balistică, au spus oficiali din statul sud-coreean şi din Statele Unite. Aceasta este primul test al unei rachete balistice de la investirea în funcţie a preşedintelui american, Donald Trump.

Agenţia de presă nord-coreeană KCNA a anunţat că liderul Kim Jong-un a supravegheat testarea unei rachete Pukguksong-2, un nou tip de armă strategică care este capabilă să transporte focoase nucleare.

”Guvernul din Coreea de Sud şi comunitatea internaţională conlucrează pentru a lua măsuri punitive corespunzătoare pentru această lansare”, a declarat duminică preşedintele în funcţie al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, care se află într-o vizită în SUA, a făcut o declaraţie comună cu Donald Trump, în cadrul unei conferinţe de presă. ”Testarea unei rachete balistice a Coreei de Nord este absolut intolerabilă. Coreea de Nord trebuie să se supună complet rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a declarat Abe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...