(FOTO) BBC scrie despre simpaticii câini protestatari şi încă aşteaptă răspuns de la România Tv să afle cine i-a plătit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestele din ultima vreme din România nu doar că au trezit în noi spiritul civic şi dorinţa de dreptate, dar au şi arătat că suntem capabili de ironii fine. BBC a publicat, duminică, povestea patrupedelor simpatice care sunt şi ele unul dintre simbolurile manifestaţiilor de amploare din întreaga ţară.

„Cum au fost implicaţi câinii în politică” – aşa începe clipul realizat de postul de televiziune britanic.

BBC aminteşte că, de aproape două săptămâni, românii protestează masiv în stradă, dar şi în mediul online, faţă de masurile Guvernului PSD-ist condus de Sorin Grindeanu, care slăbesc lupta anti-corupţie.

„Însă, cumva, câinii au ajuns să fie miezul manifestaţiilor”, continuă BBC.

Sursa citată arată că totul a pornit de la o informaţie distribuită de o parte din mass-media (postul de televiziune britanic a arătat o captură de ecran de la Romania TV) potrivit căreia protestatarii ar fi fost plătiţi ca să iasă în stradă. Iar dacă aveai şi un animal cu tine, ai fi primit mai mulţi bani.

BBC a încercat să obţină un punct de vedere de la site-urile şi posturile TV arătate cu degetul, însă nu a primit niciun răspuns.

Ca urmare a acestor informaţii catalogate drept false de protestatari, şi mai mulţi români au venit cu câinii în stradă şi au ironizat situaţia.
Protest câine
Astfel, oamenii au venit cu patrupedele la manifestaţii, purtând care mai de care mesaje mai amuzante, iar Internetul a fost umplut de critici, GIF-uri şi meme-uri la adresa celor care au publicat informaţiile false.

Nu numai atât, întreaga lume pare a fi interesată de ce se întâmplă în România, iar live-urile pe Facebook de la proteste au făcut înconjurul planetei.

Guvernul a făcut pasul în urmă şi a renunţat la proiectele controversate legate de modificarea Codurilor Penale, însă ceasul „bombei” încă ticăie, având în vedere că atât OUG 13, cât şi cea de abrogare se află în Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...