Actualitate

De ce continuă românii să iasă în stradă? Explicaţia dată de USA Today

Americanii explică determinarea românilor de a ieşi în stradă pentru a-şi striga frustrarea prin teama că Ordonanţă de Urgenţă 13/2017 ar putea intra totuşi în vigoare. OUG 13 a fost adoptată în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, ceea ce a generat revolta opiniei publice. Ulterior, după mai multe zile în care românii au ieşit în stradă, Guvernul a abrogat ordonanţa de urgenţă prin OUG 14, însă există informaţii conform cărora OUG 13 ar putea intra în cele din urmă în vigoare..

Conform MEDIAFAX, direcţia Juridică a CSM susţine, într-un punct de vedere referitor la ordonanţa de abrogare a OUG 13, că în cazul în care actul normativ de abrogare va fi respins de Parlament, ordonanţa de urgenţă 13, de modificare a codurilor penale, va intra în vigoare.

USA Today: "Oamenii se tem"

"Cel mai larg protest anti-guvernamental de la incidentele violente din 1989, care s-au transformat într-o Revoluţie care l-a dat jos pe Nicolae Ceauşescu, continuă în România. Între timp, Guvernul a retras ordonanţa pentru care oamenii au ieşit în stradă, însă oamenii se tem că ar putea intra în vigoare printr-o portiţă legislativă", scriu cei de la USA Today. 

sursa: prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *