Spectaculos! Mii de români au format un tricolor uman imens în Piața Victoriei din Bucureşti//VIDEO

Zeci de mii de români au reuşit duminica seara să creeze „cel mai mare tricolor uman”, în cea de-a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale declanşate după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

În timpul manifestaţiei, în mulţime au fost împărţite coli A 4 în culorile roşu, galben şi albastru, în funcţie de zona în care se aflau oamenii. La ora 21.00, manifestanţii şi-au aprins lanternele telefoanelor sub aceste coli, fiind format, astfel,  tricolorul.

Protestatarii din Piaţa Victoriei au suflat în vuvuzele şi au scandat „Hoţii” şi „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos Guvernul”, „DNA să vină să vă ia”, „Noaptea, ca hoţii”.

De asemenea, câteva zeci de mii de persoane au ieşit în stradă şi în mai multe oraşe din România, pentru a cere demisia Guvernului.

Deşi Guvernul de la Bucureşti a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale, oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.